Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

IDAGJA LACHGARE

Idagja LachgareDefensora dels drets humans i activista sahrauí, nascuda el 1958 a El Aiaun. Ha estat perseguida per la seva activitat com a defensora dels drets humans i de l’autodeterminació del poble sahrauí. Ha passat 11 anys interromputs entre diverses presons secretes marroquines, desapareguda, sense cap judici ni procés, sense que ni la seva família ni la Comunitat Internacional sabessin on es trobava.
La seva darrera detenció es produí l’any 2009 quan va viatjar a Argel, quan fou detinguda juntament amb sis altres activistes sahruis, coneguts com el Grup dels 7, per participar en una Conferència Internacional. A partir de llavors, la van traslladar per diverses presons, va ser sotmesa a tortura i a condicions deplorables, en protesta de les quals va iniciar una vaga de fam. Arran del seu deteriorament físic i la detecció d’un càncer, va ser posada en llibertat. Des de llavors, s’han realitzat diversos judicis, a ella i als seus companys que segueixen a la presó durant els quals han estat objecte de nombroses vexacions i agressions. Actualment es troba pendent d’una nova citació pel Tribunal de Casablanca.

Deixa un comentari

Information

This entry was posted on 17 Abril 2013 by and tagged , , , , .
Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.