Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

BARBERÀ DEL VALLÈS

AJ.BDV logos cmyk.fh11

Des del 2006, en que s’aprova pel Ple Municipal l’adhesió de Barberà del Vallès a la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans, shan anat fent passes endavant, seguint el compromís assumit a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans, a través del conveni signat amb el Síndic de Greuges de Catalunya i la creació del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana, entre d’altres mecanismes posats en marxa.

Durant l’any 2010, es va participar en el grup de treball de la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans, i fruIt de les sessions de treball es va elaborar un document resultant “El sistema municipal de garantia i defensa dels drets humans a la ciutat”.

Així mateix, entre els anys 2008 al 2012, s’han dut a terme 18 tallers de “El Joc dels Drets Humans a la ciutat”, amb col·laboració amb la Diputació de Barcelona,  dirigits als centres educatius, en concret als alumnes de tercer de secundària en el marc de l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania.

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans s’han portat a terme diferents accions de difusió i sensibilització sobre els Drets Humans.

Finalment, el Pla Director de Cooperació de Barberà del Vallès (2012-2015) amplia els objectius anteriors, endegant l’aprofundiment en la qüestió dels Drets Humans.

Per totes aquests motius, el projecte conjunt de Ciutats Defensores dels Drets Humans esdevé un marc important per enfortir el coneixement de la ciutadania en l’àmbit de la tolerància i el respecte per la diversitat i ens hi sumem amb fermesa i convicció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: