Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

SANT JOAN DESPÍ

La ciutadania de Sant Joan Despí s’ha caracteritzat sempre pel seu esperit solidari, que es demostra a través de diferents accions basades en la informació, la formació i la participació ciutadana amb l’objectiu de col•laborar en la construcció d’un món millor.

Des de 2004 està en funcionament en aquest municipi el Pla local de Sensibilització “Estimem el món, construint la pau”, marc des del qual es promou l’educació en valors i la sensibilització per un món més just i solidari. Centrat a promoure actituds crítiques i solidàries, el Pla integra diverses accions o programes amb identitat pròpia com són Utopies Concretes per un món millor, la celebració del dia universal dels Drets de l’Infant, la Festa del Comerç Just, la Setmana Solidària o la Revista Utopies, entre d’altres.

Per últim cal remarcar que Sant Joan Despí s’ha compromès amb el comerç just i que des de 2005 està en marxa la campanya Sant Joan Despí amb el Comerç Just que pretén promoure a la ciutat un consum responsable i un comerç més just i solidari.

El motor de totes aquestes accions i programes és la Comissió Ciutadana de Solidaritat, organisme de participació que aplega totes aquelles entitats o ONG que d’alguna manera treballen la solidaritat dins el municipi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: