Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

GRANOLLERS

Can Jonch es va inaugurar el maig de 2008, en el marc de la commemoració del 70è aniversari del bombardeig del 31 de maig de 1938. El Centre és on es concentren les activitats vinculades a la recuperació i difusió de la memòria històrica de la Guerra Civil i els bombardejos, la cooperació al desenvolupament i solidaritat, el foment del civisme i la convivència, el servei de mediació ciutadana, l’educació per la pau, la defensa drets humans i el treball en xarxa amb altres ciutats i diplomàcia municipal. És, en definitiva , el motor de les polítiques públiques entorn de la pau.

Els eixos sobre els quals treballem a Granollers:

  • Recuperació, preservació i difusió de la memòria històrica. Recerca per a conèixer les nostres arrels i construir una nova realitat. Creació d’espais de memòria perquè formin part de la vida quotidiana de la ciutat.
  • Foment de la convivència cívica, promovent el respecte al pluralisme i a la diversitat.
  • Educar per a la pau, educant-nos permanentment per la pau i en els valors.
  • Impulsar projectes de cooperació al desenvolupament de caire transformador i vinculats als objectius estratègics de ciutat.
  • Traslladar el discurs local cap al discurs global. Treball en xarxa i participació en xarxes internacionals que ens permetin compartir coneixements i experiències. Amb una implicació directa en la xarxa d’Alcaldes per la Pau.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: