Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

SANT CUGAT

Pels veïns i l’Ajuntament de Sant Cugat, la cooperació i la solidaritat són una manera d’entendre el món i les relacions entre les persones, i treballen perquè sigui una actitud constant en la nostra vida.Un món on la cooperació entre persones sigui fruït de la voluntat de teixir xarxes de relació i aprenentatge mutu.

Per això, destinen el 0,7% del pressupost municipal a fomentar la cooperació entre persones i pobles, tot recolzant iniciatives de promoció de la pau i la defensa dels drets humans. El Pla Director per a la Cooperació, la Pau i els Drets Humans  2012-2015, assenyala els àmbits de treball següents:

  • Cooperació directa e indirecta
  • Agermanament amb el Sáhara
  • Emergències. Faciliten l’ajut prioritari a programes humanitaris que tinguin en compte la intervenció post-catàstrofe, amb accions de sensibilització sobre les causes que agreugen les conseqüències d’una catastròfe en els països del Sud.
  • Educació pel Desenvolupament. Informació, formació i recerca sobre la realitat dels països del sud i les seves causes i conseqüències. Programació d’actes oberts a la ciutadania i de programes educatius a escoles i instituts. Suport a les accions de la Universitat Internacional de la Pau.
  • Participació. L’espai de trobada entre les ONGs que formen la Xarxa Solidària i l’Ajuntament és la Taula de Cooperació, Pau i Drets Humans, del Consell sectorial de Serveis Socials.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: