Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

GAVÀ

“La ciutat és un espai col·lectiu que pertany a totes les persones que hi habiten que tenen dret a trobar-hi les condicions per a la seva realització política, social i ecològica, cosa que comporta assumir també deures de solidaritat.” (Art. 1 de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat)

És en aquest marc que l’Àmbit d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà treballa per la promoció dels valors i el foment de la solidaritat i la convivència amb la voluntat d’augmentar la consciència de totes les persones que hi habiten i sempre des del principi d’igualtat i no discriminació com un dret fonamental reconegut en la Declaració Universal dels Drets Humans.

Quan la salvaguarda dels drets humans és el motor dels nostres pobles, construïm ciutadania. En aquest context, la ciutat de Gavà avança per fer una ciutat arrelada en el país, on la convivència sigui encara més protagonista, i una ciutat més cohesionada socialment on tothom compti amb les mateixes oportunitats sense discriminació de cap tipus.

El 27 de març de 2003 el Ple de la Diputació de Barcelona va aprovar la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans, com a instrument de revitalització i aprofundiment de la democràcia local mitjançant l’assumpció dels principis i drets establerts en la Carta Europea de Salvaguarda  dels Drets Humans a la Ciutat. 147 municipis formen part de la Xarxa.

El 26 de febrer de 2004, el Ple de l’Ajuntament de Gavà es va adherir a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i a la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans. Un dels compromisos de l’adhesió consistia en la difusió de la Carta a la ciutadania, i per això, l’any 2006 es va fer un esforç per fer-la arribar a tots els ciutadans i ciutadanes de Gavà. Amb l’objectiu que tothom hi pogués accedir, es va pensar a difondre-la també en àudio i en braille per a les persones amb ceguesa o amb dificultats visuals, i d’aquesta manera garantir la igualtat d’accés a la informació de les persones amb discapacitats visuals.

Mitjançant aquest programa es busca el compromís de les entitats en la defensa dels drets humans per assolir un conjunt de punts de suport per reivindicar els drets, reconèixer possibles vulneracions i, entre tots i totes, posar-hi fi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: