Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

MOLINS DE REI

logoajuntamentMolins de Rei_color

Des de l’any 1991, l’Ajuntament de Molins de Rei, mitjançant la Regidoria de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans, desenvolupa un programa anomenat Tallers per la Pau a totes les escoles i centres educatius de primària de la vila.

Aquest programa s’engloba dintre del projecte Conviure a la Mediterrània” dintre del qual va ser uns dels guanyadors, l’any 2012, del Premi a la Innovació Intercultural de l’Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides, la qual ens ha permès anar teixint una xarxa d’organitzacions d’altres països interessades en les nostres metodologies, presentar projectes i, és clar, obtenir cofinançaments europeus, com el de la Fundació Anna Lindh per al Diàleg Euromediterrani. En aquest darrer cas, el nostre municipi va ser l’únic projecte aprovat de tot l’Estat espanyol i això ens ha permès, entre més coses, fer possible que el programa es comenci a implementar a les escoles de Jordània i Tunísia, i iniciar intercanvis amb escoles locals utilitzant la interculturalitat com a eina de treball.

Un dels projectes destacats sobre pau i drets humans que desenvolupem és la Mostra de Cinema Intercultural, Pau i Drets Humans, de la qual portem vuit edicions amb un èxit de participació espectacular.

Aquesta consolidada mostra, que any rere any segueix creixent no solament a la nostra vila, sinó com a model per a altres municipis de la comarca, és avui, més que mai, imprescindible perquè els nostres infants i joves prenguin consciència de la necessitat de preservar i defensar els drets humans, la pau, la solidaritat i la convivència. Tant alumnes com professors i famílies són partícips d’aquest procés transformador en la nostra societat.

Amb la projecció i selecció acurada de les pel·lícules que es projecten, els alumnes dels centres escolars coneixen històries increïbles que promouen el debat d’idees i la reflexió sobre el nostre món i sobre el model de societat que volem a través de la cultura cinematogràfica.

Des de l’Ajuntament de Molins de Rei prioritzem el treball fet des d’un compromís de vila i d’escola perquè creiem que és fonamental estimular un pensament crític i lluitar contra el discurs demagògic d’alguns sectors de la nostra societat. Pretenem que els nostres infants i joves puguin veure com darrere d’una pel·lícula o d’uns tallers s’amaguen missatges, coneixements i valors que, després, de ben segur posaran en pràctica envers la societat que els envolta i el seu propi futur.

Més informació a:

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: