Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

TERRASSA

A Terrassa (co-capital del Vallès Occidental amb 216.000 habitants) la regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional va néixer arrel de l’acampada que les ONG de la ciutat, com a tants altres indrets de l’estat, van protagonitzar el desembre de l’any 1994 per reclamar el 0,7% dels ingressos públics per a destinar-los a solidaritat i cooperació internacional. Un percentatge que el 2003 arribaria a l’1%, xifra que, tot i el context de crisi actual, encara es manté.

En l’àmbit de la pau, des de la regidoria es posa especial atenció en la divulgació en els centres educatius, tant de primària com de secundària, a través de diversos tallers i accions com passi de documentals complementats amb xerrades d’especialistes en la matèria.

Tanmateix, Terrassa forma part de l’associació de governs locals “Majors for Peace”, de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Saharaui, i organitza anualment cada febrer el Mes de la Pau, amb diverses accions destinades a donar a conèixerels valors de l’educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: