Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

RUTH MUMBI

Activista de drets humans keniana i forta defensora dels drets de les dones, especialment de les dones que viuen en situacions de vulnerabilitat als barris marginals de Nairobi. Ruth va néixer i continua vivint a Kiamaiko situat a Mathare, el segon suburbi més gran de Nairobi. Fundadora i actual coordinadora de “Bunge la wamama mashinani” (Parlament de les dones), moviment popular que du a terme campanyes per la justícia social i la rendició de comptes en diferents parts de Kenia. Aquest moviment també dóna veu a les dones, les informa dels seus drets i lluita per millorar les condicions de feina, especialment, de les empleades domèstiques; promou un millor accés a la salut i, sobretot, mira de garantir els drets reproductius de la dona, així com també fomentar l’educació i facilitar l’accés a la justícia. Impulsora de Warembo Ni Yes, moviment de dones joves per donar suport a la nova constitució de Kenia i promoure els drets garantits a la Constitució.

A causa del seu activisme, Ruth Mumbi sofreix intimidacions i amenaces i ha estat detinguda i colpejada per la policia keniana i acusada d’ “incitació a la violència” en 2011 arran de la seva participació en una manifestació pacífica en protesta de l’alt nombre de morts de dones embarassades a la sala de maternitat d’Huruma, un dels majors suburbis de Nairobi situat a Mathare.

En 2014 va ser una dels 6 finalistes d’entre els 90 candidats al Premi 2013 Defensors de Drets Humans en Risc de l’organització Frontline Defenders. I, actualment està becada pel Centre  de Drets Humans de la  Universitat de York.

Consulta les activitats en les que participa Ruth Mumbi del 29 de setembre al 10 d’octubre al teu municipi

Anuncis

2 comments on “RUTH MUMBI

  1. Retroenllaç: Denunciant abusos. Buscant respostes. El Tribunal Permanent dels Pobles i altres experiències per reclamar justícia | Ciutats Defensores dels Drets Humans

  2. Retroenllaç: Sis reconeguts defensors i defensores de drets humans arriben avui a Barcelona | Ciutats Defensores dels Drets Humans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: