Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

PADRE PEDRO PANTOJA ARREOLA

Sacerdot mexicà defensor dels drets dels migrants. Membre de la Casa del Migrante, popularment coneguda com Belen, posada del migrante. Fundada l’any 2.000 i  situada a Saltillo, a 400 km de la frontera amb Texas, aquest alberg ha acollit a més de 50.000 migrants. Ofereix no només un sostre als migrants sinó que disposa de servei sanitari, jurídic, atenció psicològica i atenció humanitària.  Representa un refugi davant dels abusos i els segrests que pateixen els migrants en trànsit cap als Estats Units.

D’igual manera el Pare Pantoja, denuncia activament la implicació de les autoritats en el negoci del segrest d’immigrants. La Casa del Migrante, juntament amb Humanidad Sin Fronteras y Frontera con justicia elaboren informes anuals sobre la situació dels migrants en trànsit. A més a més,  el pare Pantoja i les organitzacions que integren el Foro de Migraciones reporten cada cas de segrest a la Red del Registro Nacional de Agresiones a Migrantesen. Les seves denuncies han arribat fins a la Corte Interamericana de Derechos Humanos a Washington on ha expressat públicament els riscos que pateixen els migrants centreamericans a Mèxic i ha denunciat l’actuació de les autoritats mexicanes.

El Pare Pantoja pateix constants amenaces de mort i la Casa del Migrante és contínuament atacada per Los Zetas, l’organització criminal més violenta que opera a Mèxic.

D’altra banda, ha rebut diversos premis entre els quals destaquen el Premi Internacional de Drets Humans Letelier-Moffitt de l’Institute for Policy Studies a Washington o més recentment en febrer de 2015 el Consejo Nacional para Prevenir la Discriminación (Conapred) li va fer entrega del Premi per la Igualtat i la No Discriminació 2014.

Consulta les activitats en les que participa Pedro Panjota, del 29 de setembre al 10 d’octubre, al teu municipi

Part del testimoni del padre Pedro Pantoja a l’acte inaugural del festival Barrejant’15 a Sant Boi de Llobregat

Anuncis

One comment on “PADRE PEDRO PANTOJA ARREOLA

  1. Retroenllaç: Sis reconeguts defensors i defensores de drets humans arriben avui a Barcelona | Ciutats Defensores dels Drets Humans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: