Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

MARYAM AL KHAWAJA

maryam

Jove activista de drets humans de Bahrain. Actualment és Presidenta del Centre de Drets Humans de Bahrain (Bahr
ain Center for Human Rights
) i Co-directora del Centre de Drets Humans del Golf (Gulf Center for Human Rights). En 2012 va rebre el Premi de la llibertat de Freedom House.

Maryam Al-Khawaja va començar el seu activisme amb només 24 anys arran de les protestes de la primavera àrab a Bahrain en 2011. Va adquirir un rol rellevant, principalment per la seva transmissió en directe a través de Twitter de les protestes i les violacions de drets humans que es cometien. Al març d’aquell any el Consell de Drets Humans de Nacions Unides la va convidar a participar a una taula rodona perquè donés a conèixer la situació dels drets humans a Bahrain. Precisament aquells dies van detenir al seu pare, Abdulhadi Al-Khawaja, destacat defensor de drets humans de Bahrain i un delslíders de la primavera àrab. Des de llavors Maryam s’ha vist forçada a viure exiliada a Dinamarca i continua el seu activisme des de l’estranger. Ha realitzat nombroses entrevistes per a Democracy Now, la BBC, Al Jazeera, Frontline Defenders i participa en fòrums com el US-Islamic World Forum.

El seu pare, està empresonat des de 2011 i condemnat a cadena perpètua i ha estat víctima de nombroses tortures i abusos. La seva germana, Zainab Al-Khawaja també ha estat empresonada diversos cops pel seu activisme. Per la seva banda, Maryam va ser arrestada l’agost de 2014 quan va arribar a l’aeroport internacional de Bahrain per visitar al seu pare que estava en  vaga de fam en aquell moment per protestar contra l’arrest i la detenció arbitrària. L’acusació contra Maryam va ser insultar al rei, participar en la campanya “Wanted for justice in Bahrain” i assaltar a un policia mentre l’estaven inspeccionant. Per aquest últim càrrec, va estar detinguda 7 dies sense deixar-li parlar amb el seu advocat. Finalment, la van alliberar i a l’octubre va marxar de Bahrain. Tanmateix, el seu judici per “assaltar a un oficial de policia” va continuar i, en desembre de 2014 la van condemnar in absentia, a un any de presó.

Consulta les activitats en les que participa Maryam Al-Khawaja, del 29 de setembre al 10 d’octubre, al teu municipi

Anuncis

2 comments on “MARYAM AL KHAWAJA

  1. Retroenllaç: Denunciant abusos. Buscant respostes. El Tribunal Permanent dels Pobles i altres experiències per reclamar justícia | Ciutats Defensores dels Drets Humans

  2. Retroenllaç: Sis reconeguts defensors i defensores de drets humans arriben avui a Barcelona | Ciutats Defensores dels Drets Humans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: