Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

HELENA MALENO

Activista del col·lectiu Caminando Fronteras, resident a Tànger (Marroc) que treballa per la defensa dels drets dels immigrants, especialment a la frontera de Ceuta i Melilla. Les principals línies de treball del col·lectiu són la sensibilització a través de la denuncia de la vulneració dels drets de la població subsahariana al Marroc, l’educació i la salut.

Concretament, Helena Maleno ha esdevingut la persona de contacte a la qual recorren els immigrants quan tenen qualsevol problema al Marroc, a la frontera o fins i tot a alta mar a bord de les pasteres.

Investigadora especialista en migracions i tracta d’éssers humans, ha treballat també com a consultora independent per a Women’s Link Worldwide, Save the Children i CEAR. Destaca la seva feina com a assessora en l’informe 2012 “La trata de seres humanos en España: víctimas invisibles” del Defensor del Pueblo.

Autora del blog “Pandoras Invisibles” de Periodismo Humano, a través del qual denuncia les violacions dels drets humans que succeeixen en els trànsits migratoris amb una perspectiva de gènere i dimensió transnacional amb l’objectiu de construir un discurs més humà i de canvi. És autora també del documental “Frontera Sur” i co-guionista del documental “En el camino”, produït per Save the Children.

L’agost de 2014 Helena Maleno va ser agredida verbal i sexualment a Tànger arran d’un incident en què veïns marroquins armats van atacar a un grup d’immigrants subsaharians, davant la presència i la passivitat de la policia marroquí.

Consulta les activitats en les que participa Helena Maleno, del 29 de setembre al 10 d’octubre, al teu municipi

Part del testimoni d’Helena Maleno durant una xerrada amb joves a Gavà

Anuncis

One comment on “HELENA MALENO

  1. Retroenllaç: Denunciant abusos. Buscant respostes. El Tribunal Permanent dels Pobles i altres experiències per reclamar justícia | Ciutats Defensores dels Drets Humans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: