Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

ANDRES KRAKENBERGER

andresActivista basc de drets humans, actualment portaveu de l’Associació contra la Pena de Mort Pablo Ibar.

Pablo Ibar és l’únic espanyol condemnat  a mort en tot el món. Després de dos judicis no exempts d’irregularitats, en 2000 el Tribunal de Broward County de Florida (Estats Units) va declarar culpable a Pablo Ibar d’un triple assassinat ocorregut en 1994. Malgrat que ni les empremtes dactilars ni l’ADN recollit a l’escenari del crim  coincideixen amb les de Pablo Ibar, porta més 20 anys pres i més de 14 al corredor de la mort a una presó de Starke, a l’estat de Florida. La prova principal que fonamenta l’acusació és una imatge borrosa i de baixa qualitat extreta d’una càmara de videovigilància que té un semblant a Pablo Ibar. Actualment, la defensa de Pablo Ibar ha apel·lat al Tribunal Suprem de Florida, la sentència emesa en 2012 del Tribunal de Broward County que va desestimar l’anul·lació i la repetició del judici a Pablo Ibar, tot i reconèixer que van haver-hi les mateixes irregularitats que en el judici de Seth Peñalver, l’altre co-acusat del triple assassinat. Afortunadament, en 2012 es va repetir el judici de Seth Peñalver, a qui també l’havien condemnat a mort, i el van declarar innocent per falta de proves.  S’espera que l’absolució d’aquest últim per manca de proves tingui pes en la propera decisió del Tribunal Suprem de Florida respecte al cas de Pablo Ibar.

Andres Krakenberger ha treballat també per Amnistia Internacional, com a coordinador de l’equip de lluita contra la pena de mort des de 1993 fins a la seva abolició al Codi Penal Militar espanyol (1995). Igualment ha estat president de la Secció Espanyola d’Amnistia Internacional fins al 2001 i coordinador d’Amnistia Internacional  d’Euskadi i Navarra. D’altra banda, presideix l’associació Pro Drets Humans Argituz, d’àmbit basc.

Consulta les activitats en les que participa Andres Krakenberger, del 29 de setembre al 10 d’octubre, al teu municipi

 

Anuncis

One comment on “ANDRES KRAKENBERGER

  1. Retroenllaç: Sis reconeguts defensors i defensores de drets humans arriben avui a Barcelona | Ciutats Defensores dels Drets Humans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: