Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

INSTITUT CATALÀ INTERNACIONAL PER LA PAU

L’ICIP és un organisme públic creat pel Parlament de Catalunya l’any 2007, com a desplegament del previst a la Llei de Foment de la Pau. No obstant això, es tracta d’una entitat de dret pública amb plena autonomía que ha de retre comptes al Parlament, al Govern i a la societat civil.

L’ICIP vol promoure la cultura de la pau a Catalunya i al món, facilitar la resolució pacífica i la transformació dels conflictes i fer que Catalunya tingui un paper actiu com a agent de pau.

La llei de creació de l’ICIP estableix que ha de prestar serveis i articular respostes a la ciutadania, al moviment per la pau, al món acadèmic i a les administracions públiques, mitjançant la col·laboració i l’organització d’activitats com la recerca sobre pau, la docència, la transferència de coneixements, la difusió, la sensibilització i la intervenció en el terreny.

L’activitat de l’ICIP s’articula en tres eixos:

a. Recerca i transferència de coneixements: L’ICIP promou programes d’investigació, fomenta convenis amb institucions públiques i privades i concedeix ajuts per a la formació d’investigadors novells (predoctorals) i per a treballs de recerca en l’àmbit de la pau.

b. Formació i difusió: organitza o patrocina conferències, exposicions, documentals, seminaris i tertúlies amb l’objectiu de fomentar la formació en temes de pau i fer difusió de la recerca i el coneixement.

c.Construcció de pau i prevenció de conflictes: treballa sobre el terreny a través de l’observació de processos electorals i de construcció de pau, la identificació de bones pràctiques arreu del món o la participació en la transformació de conflictes

 

Contacte:
Institut Català Internacional per la Pau
C/ Tapineria 10, 3a planta
08002 Barcelona
Telèfon: 93 554 42 70
Fax: 93 554 42 80
http://icip.gencat.cat/ca/

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: