Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

ALTRES COL·LABORACIONS

-AGÈNCIA CATALANA DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) és l’organisme de la Generalitat de Catalunya responsable de gestionar les polítiques de cooperació al desenvolupament i acció humanitària. Està adscrita a la Secretaria d’Afers Exteriors i Unió Europea.

És el principal instrument del Govern i la ciutadania de Catalunya per sumar-se a la comunitat internacional en el compromís per construir un món més just i solidari, i treballar per garantir l’accés als drets fonamentals i al lliure desenvolupament de les persones i els pobles d’arreu del món.

http://cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/

captura2

 

 

 

 

-DIPUTACIÓ DE BARCELONA

La Diputació de Barcelona és una institució de govern local que impulsa el progrés i el benestar dels ciutadans del seu àmbit territorial: la província de Barcelona, 311 municipis en xarxa. Actua directament prestant serveis i, sobretot, en cooperació amb els ajuntaments.

L’acció internacional és una de les línies d’acció de les que s’ha dotat la Diputació de Barcelona per assolir els seus objectius estratègics. Des de la Direcció de Relacions Internacionals, a través de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament, es gestiona la part del pressupost (0’7%) que la Diputació de Barcelona reserva dels seus ingressos propis per a les activitats de cooperació al desenvolupament. En l’àmbit de la Cooperació al Desenvolupament, la Direcció de Relacions Internacionals té tres grans objectius:

La Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació Barcelona ha anat integrant progressivament l’acció internacional en tant que política pública, a la vegada que ha impulsat el rol dels ajuntaments de la demarcació de Barcelona per vetllar pel reforç de les seves estructures, promovent accions d’Educació per al Desenvolupament  que impulsin el foment de la solidaritat, de la cultura de la Pau i la defensa dels drets humans.

www.diba.cat

LOGO_DIPU

– ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA

L’AMB és l’administració pública de l’àrea metropolitana de Barcelona, una gran conurbació urbana formada per un total de 36 municipis.

La constitució com a administració pública es va fer el 21 de juliol del 2011, d’acord amb la Llei 31/2010 aprovada pel Parlament de Catalunya. Des d’aquell moment, l’AMB substitueix les tres entitats metropolitanes vigents fins en aquella data: la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Entitat del Medi Ambient i l’Entitat Metropolitana del Transport.

http://www.amb.cat/

AMB

 

 

– CASA AMÈRICA DE CATALUNYA

La Fundació Casa Amèrica Catalunya és una institució que genera, impulsa, organitza i col·labora en actes, projectes i programes per difondre i intercanviar coneixements de les realitats culturals, econòmiques i històriques dels diferents països de l’Amèrica Llatina amb la finalitat d’ampliar, enfortir i aproximar, des dels diversos àmbits de la cooperació, les relacions entre la comunitat iberoamericana i Catalunya.

http://www.americat.cat/ca/qui-som

 

 

– FÒRUM DE SÍNDICS LOCALS 

Es tracta d’una associació sense ànim de lucre formada pels síndics, síndiques, defensors i defensores dels Ajuntaments de Catalunya, els objectius dels quals són vetllar perquè la ciutadania pugui gaudir d’una bona administració local. L’objectiu de aquesta institució és la defensa dels drets de la ciutadania en l’àmbit local, per la qual cosa pot supervisar l’Administració municipal. A data d’avui agrupa a un total de 43 sindicatures (38 a Catalunya i 5 de la resta de l’estat – dades gener 2014) que presten aquest servei a més de la meitat de la població del principat. 

http://www.forumsd.cat/inici/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: