Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Ciutats Defensores demana l’alliberament d’Issa Amro, defensor de drets humans palestí participant a Ciutats Defensores dels Drets Humans 2014

issa_amro-ozEls municipis i institucions que formen part del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans mostren el seu rebuig a la detenció del defensor de drets humans palestí Issa Amro, el passat 4 de setembre, per part de l’Autoritat Nacional Palestina.

Issa Amro, defensor de drets humans palestí convidat a Ciutats Defensores dels Drets Humans 2014, és membre fundador de diferents organitzacions no violentes que treballen contra l’ocupació israeliana a Cisjordània, entre les quals Joventut contra els Assentaments, la branca Hebron del Moviment Internacional de Solidaritat (ISM), la Xarxa Àrab per la No Violència, i els Defensors d’Hebron. El seu testimoni durant el projecte va donar a conèixer les greus vulneracions de drets humans que les autoritats israelianes perpetuen a Cisjordània.

Amro va guanyar el premi de comunicació One World Media el 2009 per la seva participació al projecte B’Tselem “Shooting Back”, que proporciona capacitació a periodistes i mitjans de comunicació i distribueix càmeres a les persones palestines per documentar els abusos dels colons i dels militars. També va rebre el 2010 el premi de Defensor de l’Any dels Drets Humans a Palestina, concedit per l’ONU.

Dilluns va ser detingut per l’Autoritat Nacional Palestina després d’haver criticat les autoritats palestines al Facebook per la detenció uns dies abans del periodista Ayman Qawsmeh, director d’una ràdio d’Hebron. Issa reclamava “llibertat d’opinió i expressió”  en contra de la creixent repressió per part de les autoritats palestines per silenciar les veus crítiques i dissidents. Actualment Issa està en vaga de fam per exigir el seu alliberament.

A més, Issa té pendent un judici davant d’un tribunal militar israelià a l’octubre amb acusacions que són una represàlia al seu conegut activisme pacífic, ja que denuncia la il·legalitat dels assentaments de colons israelians a Hebron, documenta la violència dels colons cap als palestins i és una de les veus més destacades en contra de l’ocupació als Territoris Palestins Ocupats.

Davant d’aquesta situació, els municipis i institucions participants a Ciutats Defensores dels Drets Humans mostren la seva preocupació, donen el seu suport al defensor de drets humans Issa Amro, expressen el rebuig una detenció injusta i demanen a les autoritats palestines l’alliberament d’Issa Amro i a les autoritats israelianes la retirada dels càrrecs.

Per a més informació:

https://www.amnesty.org/en/press-releases/2017/09/human-rights-activist-arrested-by-palestinian-security-forces-over-facebook-posts/

http://www.lavanguardia.com/internacional/20170906/431087902007/destacado-defensor-de-derechos-humanos-palestino-isa-amro-en-huelga-de-hambre.html

http://www.frontlinedefenders.org/IssaAmro 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 7 Setembre 2017 by .
Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: