Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Ciutats Defensores dels Drets Humans s’adhereix al pronunciament de rebuig de l’arxivament de la denúncia d’esterilitzacions forçades al Perú

pronunciamento

Ciutats Defensores dels Drets Humans s’adhereix al pronunciament de rebuig de l’arxivament de la denúncia d’esterilitzacions forçades al Perú durant el govern d’Alberto Fujimori, per donar suport a la lluita de la defensora de drets humans convidada enguany Esperanza Huayama.

Esperanza Huayama és Presidenta de l’Associació de Dones de la Província de Huancabamba (AMHBA) i lluita des de fa més de 20 anys per les 300.000 dones indígenes esterilitzades forçosament durant el govern del president Alberto Fujimori a través del Programa de Planificació Familiar i Reproductiva, directament enfocat a reduir la població i controlar la natalitat de les dones indígenes, de les més pobres i analfabetes. Des de col·lectius con l’AMHBA denuncien aquesta violació dels drets humans i un delicte de lesa humanitat.

La demanda de Veritat, Justícia i Reparació per a aquestes dones ha estat arxivada un altre cop per la Fiscal i ara demanen solidaritat  i suport internacional per recórrer el cas davant del Fiscal Superior i perquè es faci justícia. Així mateix, les principals portaveus dels col·lectius i defensores dels drets humans, com Esperanza Huayama, denuncien que han rebut amenaces que atempten contra la seva seguretat i integritat.

Per tot això, el passat 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, van emetre un comunicat de rebuig a l’arxivament del cas, comunicat al qual Ciutats Defensores dels Drets Humans dóna suport. Podeu llegir el comunicat aquí: pronunciamientosolidaridadmujeresesterilizadas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 17 Desembre 2016 by .
Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: