Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Ciutats Defensores demana la retirada dels càrrecs contra Issa Amro, defensor de drets humans palestí participant a Ciutats Defensores dels Drets Humans 2014

issa_amro-oz

Els municipis i institucions que formen part del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans mostren el seu rebuig al consell de guerra a què les autoritats militars israelianes van sotmetre al defensor de drets humans palestí Issa Amro, el passat 23 de novembre.

Issa Amro, defensor de drets humans palestí convidat a Ciutats Defensores dels Drets Humans 2014, és membre fundador de diferents organitzacions no violentes que treballen contra l’ocupació israeliana a Cisjordània, entre les quals Joventut contra els Assentaments, la branca Hebron del Moviment Internacional de Solidaritat (ISM), la Xarxa Àrab per la No Violència, i els Defensors d’Hebron. El seu testimoni durant el projecte va donar a conèixer les greus vulneracions de drets humans que les autoritats israelianes perpetuen a Cisjordània.

Amro va guanyar el premi de comunicació One World Media el 2009 per la seva participació al projecte B’Tselem “Shooting Back”, que proporciona capacitació a periodistes i mitjans de comunicació i distribueix càmeres a les persones palestines per documentar els abusos dels colons i dels militars. També va rebre el 2010 el premi de Defensor de l’Any dels Drets Humans a Palestina, concedit per l’ONU.

Ara les autoritats israelianes l’acusen de 18 càrrecs que contradiuen el seu activisme no violent i que vulneren el dret a la llibertat d’opinió i d’expressió i el dret la resistència no violenta. Aquestes acusacions són una represàlia al seu conegut activisme pacífic, ja que denuncia la il·legalitat dels assentaments de colons israelians a Hebron, documenta la violència dels colons cap als palestins i és una de les veus més destacades en contra de l’ocupació als Territoris Palestins Ocupats. Amro ha estat detingut, amenaçat i agredit en ocasions anteriors, com han denunciat diversos consultors independents de l’ONU, però aquest cop s’enfronta a fins a tres anys de presó.

Davant d’aquesta situació, els municipis i institucions participants a Ciutats Defensores dels Drets Humans mostren la seva preocupació, donen el seu suport al defensor de drets humans Issa Amro, expressen el rebuig a un consell de guerra injust i demanen a les autoritats israelianes que retirin tots els càrrecs en contra seu.

Foto: Oren Ziv/ ActiveStills

Per a més informació:

https://www.amnesty.org/es/latest/news/2016/11/israel-opt-drop-baseless-charges-against-palestinian-human-rights-defender/

http://internacional.elpais.com/internacional/2016/11/22/actualidad/1479846773_401253.html

http://www.frontlinedefenders.org/IssaAmro

http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=16906&LangID=E

http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=13626&

  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 7 Desembre 2016 by .
Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: