Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Sis reconeguts defensors i defensores de drets humans arriben avui a Barcelona

Els defensors i les defensores de drets humans són persones que, a títol individual o col·lectiu, fomenten de manera pacífica la promoció i protecció dels drets humans.  La naturalesa dels defensors i defensores és molt diversa. Però el que els uneix és el reconeixement del principi fonamental d’universalitat dels drets humans i, per tant, el respecte a la dignitat humana sense distinció de gènere, nacionalitat, ètnia, religió, idioma, ideologia política o qualsevol altra condició.

Pedro Pantoja, Andrés Krakenberger, Ruth Mumbi, Yolanda Oquelí i Maryam al Khawaja sis reconeguts defensors i defensores arriben avui a Barcelona per a participar a les activitats organitzades en el marc del projecte Ciutats Defensores de Drets Humans. Un sèquit d’activitats als municipis barcelonins on exposaran les seves lluites pels drets humans als seus llocs d’origen.

Descarrega’t el programa i consulta les activitats que es fan al teu municipi. No t’ho pots perdre!

Aquí et deixem un petit resum d’aquestes persones que, posant en risc la seva llibertat i la seva seguretat, treballen per fer realitat els drets de tothom. Seguint els enllaços trobaràs més informació:

Pedro Pantoja, sacerdot mexicà defensor dels drets del migrants a Mèxic, amenaçat per denunciar l’implicació de les autoritats mexicanes en el segrest dels migrant sent trànsit cap els Estats Units
Helena Malero, activista del col·lectiu Caminando Fronteras i investigadora de les violacions dels drets humans que succeeixen en els trànsits migratoris, principalment a la frontera de Ceuta i Melilla

Andrés Krakenberger, activista basc de drets humans, actualment portaveu de l’Associación contra la Pena de Muerte Pablo Ibar, l’únic espanyol condemnat a mort en tot el món.

Ruth Mumbi, defensora dels drets de les dones residents al barris més marginal de Nairobi. Ruth Mumbi va fundar Bunge la wamama mashinani (Parlament de les dones), moviment popular per la justícia social i la rendició de comptes a Kenya, i va ser una de las impulsores del moviment de dones Warembo Ni Yes, que donar suport a la nova constitució de Kenya.

Yolanda Oquelí, activista mediambiental de San José del Golfo (Guatemala) i líder del Frente Norte del Área Metropolitana (FRENAM – Resistencia La Puya), moviment de resistència pacífica que ha aconseguit frenar el projecte miner “El Tambor” als municipis de San José del Golfo i San Pedro Ayampuco. Yolanda viu sota protecció degut a que va ser tirotejada després de participar en una manifestació pacífica en contra del projecte miner

Maryam al Khawaja, exiliada actualment a Dinamarca degut al seu activisme a través de Twitter retransmetin les protestes i les violacions de drets humans que es cometien durant la primavera àrab a Bahrain al 2011.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 29 Setembre 2015 by .
Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: