Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Els testimonis d’Idagja, Claudia, Doris i Alma deixen petjada a Castelldefels

El passat 9 d’octubre les quatre defensores van compartir les seves experiències amb la ciutadania de Castelimatges_Castelldefelsldefels. Al llarg de les diverses activitats plantejades en el municipi, ens van acostar a les dificultats que implica ser defensora dels drets humans. Com deia Doris, “requereix molt d’esforç i sacrifici. Al meu país he guanyat algunes coses però també he guanyat molts problemes. No obstant, segueixo en la lluita perquè crec que deixar la lluita és perdre la batalla”, va afirmar Doris Rivera. En la mateixa línia, la també colombiana Claudia García Giraldo, líder de la Asociación de Desplazados y Desplazadas para la Convivencia Pacífica, va traslladar el dramatisme “de 60 anys de guerra al meu país on no s’han respectat els drets de les dones i els nens per culpa d’una cultura patriarcal. Nosaltres lluitem perquè els nostres fills no vagin a la guerra”. “Nosaltres som mares que donen la vida, som territoris de pau”. García Giraldo també va destacar que “lluitem pel futur dels països i ens ha esperançat molt l’afecte rebut a Castelldefels”.

Per la seva banda Idagja Lachgare, defensora dels drets del poble sahrauí perseguida per les autoritats marroquines, va denunciar els “molts problemes i la privació dels drets a territori sahrauí. Lluitem per aconseguir la pau, la llibertat i la independència, única solució per a la defensa dels drets humans al nostre país”. imatgeCastelldefels_2

Alma Masic, defensora de drets humans a Bòsnia-Herzegovina, finalment, va agrair especialment a Barcelona “el seu ajut a Bosnia en la seva lluita per la llibertat”. Masic va explicar que “quan va esclatar la guerra al meu país podia fer dues coses sortir o quedar-me, i vaig decidir quedar-me per ajudar a la defensa dels drets humans. Desprès he estat col·laborant en la recerca de persones desaparegudes. Dela mateixa manera treballo amb els joves per trencar estereotips i construir un futur millor”.

(extret de la notícia publicada per El Castell: http://www.elcastell.org/ca/index/8215/Quatre-defensores-dels-drets-humans-sensibilitzen-amb-la-.html)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 11 Octubre 2013 by .
Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: