Ciutats Defensores dels Drets Humans

Blog del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

La defensora colombiana Claudia García Giraldo s’incorpora al projecte

Claudia García Giraldo participarà en el projecte Ciutats defensores dels Drets Humans i les diverses activitats programades, substituint a Doris Rivera Ríos que finalment no podrà ser entre nosaltres per dificultats en la tramitació del visat.

Aquesta activista és una membre destacada de la Asociación de Desplazados y Desplazadas para la Convivencia Pacífica (ADESCOP), entitat creada l’any 1999  per diverses famílies desplaçades que es van organitzar amb l’objectiu d’acompanyar i representar els interessos i les necessitats de la població desplaçada, i organitzar accions polítiques, jurídiques i socials que permetessin atendre de manera integral les problemàtique que afronten les persones desplaçades i buscar l’exigibilitat dels seus drets. Claudia García fou escollida per les dones víctimes de desplaçament per representar-les en el Consell Consultiu, que és un espai d’interlocució directa amb l’alcaldia de Bogotà i les divereses entitats del districtes en les quals es fa el seguiment de la política pública de dones. Des de l’Associació també lidera la participació i reivindicació de la restitució de terres.Claudina Garcia Giraldo

Actualment ADESCOP ha demanat una sol·licitud de mesures cautelars que foren presentades a la Comissió Interamericana de Drets Humans el passat 23 d’agost, amb l’objectiu de sol·licitar mesures de protecció a favor de la Claudia i de dues altres persones de la mateixa organització que, a causa del seu activisme, han rebut amenaces i atemptats. L’any 2011 assassinaren al seu germà, José Querubin García. Per tot això, durant l’últim any la Claudia ha estat acollida per Amnistia Internacional gràcies al  Programa  de Protecció Temporal de defensors de drets humans.

En aquest link, podeu llegir una entrevista que li van fer a El Pais:  http://internacional.elpais.com/internacional/2013/05/22/actualidad/1369244786_813068.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 1 Octubre 2013 by .
Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Tota persona té dret, individual o col·lectivament, a promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els plànols nacional i internacional.
Tots som iguals davant la llei i tenim dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenim dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi la Declaració dels Drets Humans i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
%d bloggers like this: